Claudia Boräng

Claudia Boräng

Sorg och glädje

Min bloggPosted by Claudia Boräng Tue, September 26, 2017 10:08:23
Det är glädjande att så många nya elever vill prova på att rida på vår nya ridskola. Egentligen är det inte så mycket som är förändrat mer än att jag tar in fler elever samtidigt. Nivåerna är allt från nybörjare till LA dressyr. Passar alla även de som vill tävla i dressyr eller för den som "bara" vill rida för att det är skoj.
Maverick på bilden finns numera hos sin första ägare Helene.

Finns plats för elev på måndagar med egen eller rida våra skolhästar kl 16 eller ev kl 17.
Nivå LB-LA
Plats tisdagar kl 17
Nivå LC
Plats finns onsdagar kl 17
Nivå LC

DON I MITT HJÄRTA


Sorgen är att vår fina Don fick lämna oss förra veckan pga att han hade stora problem i sin kropp. Snällare goare häst får man leta efter. Tack Don för att vi fick lära känna dig.

Jag jobbar vidare med vår nya häst Fern. Han var inte färdig för eleverna som jag trodde. Men genom Monika Sanders har jag fått lite tips att få honom fokuserad på mig under träningen i ridhuset. Fern har börjat öppna upp sig och är inte lika misstänksam över vad vi tänks kunna hitta på. Lugn och fin i stallet och för övrigt också men behöver fortfarande mer självförtroende.  • Comments(0)//claudia.hallandsridakademi.se/#post94

Premiär för ridskolan

Min bloggPosted by Claudia Boräng Sun, September 03, 2017 09:51:37

Premiär för vår ”nya” ridskola!

Vill du börja rida? Välkommen till oss!

Den 1 oktober är det dags för nystart och nya utmaningar för hästar och människor. Du rider en gång i veckan över en terminskurs om 8 gånger. Du som har egen häst kan ta med den till lektionerna.

Du kan vara nybörjare, mer erfaren ryttare eller sk ”återfallsryttare”. Alla är välkomna.

Minimiålder är 15 år. Barn under 18 år behöver målsmans tillstånd samt skall ha hjälm och säkerhetsväst.
Sko eller stövel med klack. Gympaskor eller gummistövlar är inte tillåtet.

Innan du bestämmer dig; prova på genom att ta med en vän eller kom ensam

2 betala för 1.

Om du kommer ensam för att prova på är det halva priset på enskild lektion.

Boka in dig genom att ringa

0709-665758

Claudia Boräng  • Comments(0)//claudia.hallandsridakademi.se/#post93

Working Equitation

Min bloggPosted by Claudia Boräng Sun, July 02, 2017 10:56:11
Hej alla som har lust att läsa!
Midsommar är över och nu börjar sommaren. Dock inte med det bästa väder om man tänker att halv storm snarare hör till hösten. Det positiva är ändå att det blir mindre insekter för hästarna.
Igår flyttade Bea med sin Sixten från vår lösdrift. Han skall på hästkollo hos fina Jenny Andersson i Sjönevad. Vi hoppas att Sixten och Bea kommer tillbaka. Kommer att sakna er båda. Så alltså finns det plats för en eller ett par hästar till i lösdriften. Vi flyttade över Ted och Regain till lösdriften där Prinsen och Don går sedan tidigare. Förstår inte vad det är mellan Don och Regain? De slåss på blodigt allvar. Flera bett och småsår än så länge. Regain haltade lite grann i går kväll. Blir lite extra tjeck av dem idag när de kommer in.

Dagen var vikt för WE med Maria Johansson. Vi var fyra grupper med två ekipage i varje. Det var som vanligt SÅ roligt. Don utlånad till Kerstin och Ted till Eva-Marie. Själv red jag Regain.
Något jag tog med mig var höger galoppfattning (som jag inte fått ordning på helt plötsligt som fungerat innan). Det händer verkligen saker i våra kroppar hela tiden. Mitt problem (just nu) är att jag kollapsar i höger sida och drar i vänster tygel för att få till galoppen. Bah! Jag fick tipset att luta mig mer åt vänster och sträcka upp höger sida och INTE dra i vänster tygel. Det blev en så fin galopp efter det.

Eva-Marie och Ted med staven.


Jossan och Putte med staven.


Sofia och Bellman med staven.


Marie och Szandra med staven.


Claudia och Regain med staven.


Kerstin och Don med staven.


Tina och hennes fina skimmel med staven.


Julia och lilla energiknippet.

Vi hoppas få tillbaka Maria snart igen.
  • Comments(0)//claudia.hallandsridakademi.se/#post92

Vår och kurser!

Min bloggPosted by Claudia Boräng Mon, May 08, 2017 10:36:20
Äntligen är våren här. Dock så just idag är det lite kyligare. Men färgerna!!! Fantastiska gröna nyanser. Det är nu man måste passa på att rida ut. Inga insekter och torra fina vägar. Vi behöver ju regn även om vi inte gillar det. På nätterna funkar det bra tycker vi alla tror jag.

I helgen har Anders och jag stängslat en hage. Det behöver bli klart inför helgens ridkurs med Monika Sanders. Jag ska tyvärr inte vara med själv men skall agera värdinna med matlagning och service till gästerna, både tvåbenta och fyrbenta. Skall bli roligt.

Planering inför våren/sommaren 2017

Monika Sanders Akademisk Ridkonst kommer till oss 13-14 maj
Bent Branderupp AR till Skåne 20-21 maj, jag åker dit.
Carina Eriksson kommer till oss för enskild träning den 2 juni på em. Boka in dig.
Yvonne Jonsson, Centrerad Ridning kurs kommer till oss 11 juni. Inbjudan finns, plats för någon till.
Maria Johansson kommer till oss 1 juli för kurs i Working Equitation. Inbjudningar kommer.
Ev kommer vi att anlita Carina även i sommar och det finns intresse.

Hästarna;
Ted jobbar på med sina elever. Anders hjälper mig att rida honom emellanåt.
Don är på gång igen men vi tar det lite lugnt så att muskler, leder och senor får tid att återhämta sig.
Regain och jag har börjat med galopparbetet. Vi försöker få till fattningarna från samlad skritt. Han blir dock väldigt taggad så jag får tänka trav istället och då får vi halva stegen...haha. Skoj är det.

Vi rider ut en hel del nu. Men i söndags (läs igår) fick jag nackspärr pga en fasan som flaxade till bakom Regain. Regain hoppade några steg framåt och det ryckte till i nacken och hela vägen ner vid skulderbladet. Igen, kan jag inte rida. Shit happens.

  • Comments(0)//claudia.hallandsridakademi.se/#post91

Livet efter .....7 april 2017

Min bloggPosted by Claudia Boräng Mon, April 10, 2017 11:36:05
Stockholm vid 15 tiden den 7 april 2017. Nu har terrorn kommit till Sverige! När jag satt i bilen på lördagsförmiddagen för att åka och handla i Falkenberg lyssnade jag på radion. Det är för mig så viktigt att kunna bearbeta sorgen så jag lyssnar, ser på Tv och matar in all information kring händelserna och de dramatiska upplevelserna som människor som varit där berättar. Jag gråter i bilen. När jag kommer till ICA så är det ganska folktomt för att vara en lördagsförmiddag? Är det för att Sverige sörjer? Det råder stillhet i all kommersen, På vägen hem i bilen gråter jag tillsammans med de personer som Lotta Brome´intervjuar. Maktlöshet! Terrorn är så svår att förstå. Vad finns i dessa människor som gör så hemska saker?
Men det är fantastiskt att se, när sorgen och allt det fruktansvärda är för dörren. Då kommer all kärlek och enighet fram hos oss människor.

Till vardagen här hemma. Ena stunden sorg och gråt. I andra glädje över mina underbara hästar och de människor som ger mig positiv energi och kärlek. I tredje stunden, besvikelse. ledsenhet över all negativ energi som sköljs över mig. Det är bara att resa sig upp igen och gå vidare. Inte ta in negativ energi. Jag önskar mig och alla andra omkring mig positiv energi och att jag kan lära mig att sprida den goda energin.  • Comments(0)//claudia.hallandsridakademi.se/#post90

Så länge sedan...

Min bloggPosted by Claudia Boräng Tue, March 28, 2017 10:39:38
Skäms för att jag inte skrivit på bloggen sedan november! Tiden går fort...
Nu är det vår och just idag är det ingen sol men det är skönt ute. Termobyxorna har åkt av och till och med mössan ibland.

Jag får ofta frågan om vi i vår verksamhet tänker sluta? Neeeeej det har vi inte tänkt. Däremot är det en hel del förändringar som skett.

Vi har bara tre skolhästar nu. Don, Ted och Regain. Fullt tillräckligt för mina ambitioner. Dock skulle vi behöva lite fler elever/medryttare på dem. Så hojta till om du är intresserad eller vet någon som är.

I stallet har vi just nu fem boxar lediga. De är inte uthyrningsbara då jag använder dem i kursverksamheten. Meningen var att ha 6 boxar lediga men vi har hyrt ut en till en som behövde box fram till augusti. Don får avstå sin box vid kurser och vara i lösdriften under natten.

Vi har numera också lösdrift för upp till 6 hästar. Just nu går där 3 hästar. Finns alltså plats för fler. Valacker i första hand men ston som fungerar med valacker går också bra.  • Comments(0)//claudia.hallandsridakademi.se/#post89

Lite funderingar kring glädje!

Min bloggPosted by Claudia Boräng Sun, November 27, 2016 09:51:35
Jag har under mina tolv år som akademisk ryttare tränat för många olika tränare. De allra flesta har varit och är licensierade av Bent Branderup.
Jag ämnar inte nämna några vid namn, alla har sina för och nackdelar. Det jag har funderat på är dock, vilken eftersmak har jag med mig när jag åker hem från de olika tränarna? Vad är syftet med att jag åker iväg på träningar med min häst? Jo jag vill utvecklas i min relation till hästen, bli duktigare så klart, få ett samspel där lätthet och harmoni speglar min och hästens relation.

Men framförallt......jag vill känna glädje när jag kommer hem med min häst. Att jag har fått nya upplevelser och erfarenheter att arbeta med. Framförallt ska jag INTE känna mig nedstämd eller dålig. När jag känner det är det dags att fundera på om kombinationen tränare/elev inte längre är givande utan snarare att jag förlorar min lust att rida.

Inspiration, lust och nya mål är det jag vill ha ut av mina dyrt köpta träningar. Om jag inte längre får det med mig håller jag mig till det som endast ger mig glädje. Livet är för kort för att ha tråkigt.

Återkommer om lite händelser i stallet och med hästarna så småningom när jag är redo för det.

Foto: Benjamin Boräng

  • Comments(0)//claudia.hallandsridakademi.se/#post88

Halta och lytta?

Min bloggPosted by Claudia Boräng Fri, September 30, 2016 10:13:20
Just nu är några av hästarna lite halta. Tiggy sedan i somras. Får nu Metacam. Får se om hon blir bättre. Annars måste jag tyvärr ta bort henne.
Regain gick lite orent på lektion i tisdags. Red honom på onsdagen och han gick orent till en början men sedan när jag fick honom i balans blev det bättre. Idag på morgonen haltade han i traven ut i hagen. Asch, han som skulle med på träning för Elise i morgon lördag. Hoppas han blir bra till 19 november då jag skall rida för Bent.smiley

Don får följa med på kursen för Elise.


Molly går från klarhet till klarhet. Hon har god hjälp av Dan L som leker med henne måndagar och torsdag när Kerstin L rider Don.

Nya elever på väg in, "gamla" kommer och går. Spännande när saker och ting förändras.

Har också börjat ha Don på lösdrift. Vi har plats för en till. Kanske blir det Molly (när Maverick eventuellt skall tillbaka till sin förförra ägare). Inget klart ännu.

Har börjat titta på 7-clinics med Buck Brannaman. Mycket som är likt det akademiska tänket men enklare. Dyker ner i nya böcker som, The Art of Horsemanship (Xenophon) och The Art of Classical Horsemanship (Egon von Neindorff), Tug at War (Gerd Hauscman) och till sist Lär hästen hitta balansen (Schöneich). Så roligt att läsa. Borde göra andra saker som väntar, sy, måla, rama in bilder mm.

En liten passus;
Vi har haft en inackorderad häst i ca en månad som flyttade igår, torsdag. Ägaren påstår att hästen var stressad och nervös (vilket ägaren inte nämt för oss utan vi fick reda på det via omvägar)? I vårt stall har vi aldrig haft en så cool häst. När det andra hästarna eventuellt springer i hagen står just den hästen stilla och äter. Kommer alltid fram till oss när vi ska in i stallet. Följer med lugnt och fint. Står i hagen och sover lugnt med de andra. Lugnare häst får man leta efter. Skulle gått på magkänslan och inte tagit in denna människa. Hästen är det inget fel på.

Just nu har vi plats för två hästar i stallet. Hör av dig om du läser detta och vet någon bra person och häst som behöver plats.  • Comments(0)//claudia.hallandsridakademi.se/#post87
Next »